Ondernemer David Jonkers heeft de Haarlemse Ondernemers Prijs 2018 gewonnen. Hij won tijdens de spannende finale-avond in het bijzijn van 350 gasten uit het bedrijfsleven in de Lichtfabriek. Hij won van Henri Stoelman (Stoelman Papierrecycling) en Marcel Belt (The Green Soap Company). De zevenkoppige ondernemersjury onder leiding van Pieter van der Spek vond alle drie finalisten topondernemers. Maar een wedstrijd vraagt om een keuze. Na een lang traject van voorgedragen worden (januari), een voorselectie, een pitchavond, een jurybedrijfsbezoek, een financiële check en een live finale-avond moest de jury een definitieve keuze maken.

David Jonkers (41) startte 16 jaar geleden met drie andere studenten van de Haarlem Small Business opleiding een beeldbewerkingsbedrijf voor digitale functies. Het bedrijf Bright River (voorheen Mr. Clipping) positioneert zich nu als ‘e-commerce product presentatie specialist’. Het biedt complexe foto-, videobewerking en 3D modeling diensten. Het bedrijf heeft de hoofdvestiging in Haarlem, bedient klanten vanuit in New York (USA), San Francisco (USA) en Haarlem (Europa) en heeft productievestigingen in Chennai (India) en Dhaka (Bangladesh). De jury heeft grote waardering voor het gepassioneerde ondernemerschap van Jonkers, voor de ontwikkeling van zolderkamer met een pc naar een internationaal, volledig digitaal werkend bedrijf dat werkt voor A-merk opdrachtgevers en voor de strategische keuzen die hij (met zijn compagnons) maakt.

Juryvoorzitter Pieter van der Spek had voor alle drie finalisten een lovend juryrapport. Hij sprak zijn grote respect uit voor de drie topondernemers die elk op heel eigen wijze en in heel verschillende markten succesvol zijn. Uitstekende ondernemers, prachtige bedrijven en mooie voorbeelden van  ondernemerschap. Ondernemers waar Haarlem heel trots op kan zijn.

De vijfde editie van dè jaarlijkse ondernemerswedstrijd in Haarlem is ondersteund door 40 partners. De zesde editie van de HOP zal eind 2018 starten en eindigen met de Finale-avond in de Lichtfabriek op maandag 8 april 2019. Veel informatie over de HOP-wedstrijd en -finale-avond is te vinden op www.haarlemseondernemersprijs.nl en https://www.facebook.com/haarlemseondernemersprijs