Laura van Dijk, winnares van de Haarlemse Ondernemers Prijs 2019: “In de afgelopen periode heb ik heel wat interviews mogen geven, vooral na het winnen van de ondernemersprijs. Toen de journalist van het platform “Het succesverhaal van” mij vroeg of ik jonge ondernemers wilde inspireren met mijn verhaal, heb ik de beslissing genomen om een heel openhartig interview te geven. Alleen zo krijgt de nieuwe generatie een eerlijk beeld van het ondernemerschap. Hoe de drang naar onafhankelijkheid mij heeft doen doorzetten, maar ook over de harde en soms eenzame kanten van het ondernemen. Een leerzame weg die eindeloos mag duren, want ik bewandel hem nog iedere dag vol bewondering.”

Stewardess worden, het is en blijft de droom van honderden en misschien wel duizenden meisjes. Meisjes die ernaar verlangen om reizigers met veel plezier en een glimlach aan boord te verwelkomen. Ze staan hiervoor bij het Laurentius College met kloppende harten en gierende hormonen in de rij. ‘Het is gewoon een prachtig beroep’, aldus Laura van Dijk – directeur en trotse eigenaar van het Laurentius College.

Het Laurentius College. ‘Wie ook alweer? Oh ja…… Laura van Dijk!’

Inderdaad, Laura van Dijk. En als je haar nog niet kent, zou ik zeggen: ‘Zet je schrap en je telefoon in de vliegtuigmodus. Want je vliegt mee in het verhaal van een rasechte, jonge ondernemersgeest die ongekende daadkracht en energie uitstraalt en lef toont op het hoogste niveau.’ Laura heeft namelijk behoorlijke tegenslagen overwonnen en nog altijd heeft zij een duidelijk doel voor ogen, waarbij ze de focus zeker niet verliest. Niet voor niets won zij dit jaar de Haarlemse Ondernemers Prijs. En terecht. Dus, aankomende ondernemers: lees, leer en onthoudt wat deze meester jullie meegeeft over ondernemerschap!

Lees hier het hele interview verder.